Kremet kyllingfrikassè
Foto: EzumeImages

Kremet kyllingfrikassè

Kyllingfrikkasè er innbydende og vellsmakende retro-mat som fortjener å bli gjenoppdaget. Her kokes saftige kyllinglår i en kremet saus med friske urter og delikate grønnsaker..

Fremgangsmåte

Ha kyllingkraft i en stor kjele og gi et lett oppkok. Ha i lårfillet av kylling og posjer i 8 minutter. Spar på kyllingkraften, og kutt lårfilletene i skiver. 

Varm olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek sjalottløk og hvitløk blank. Skru varmn opp til middels-høy og tilsett hvitvinen. La redusere til halv mengde. Tilsett så kyllingkraften og la redusere til to tredjedels mengde. Rør inn kremfløte, crème fraiche og smør, og smak til med salt og pepper.  Tilsett lårfillet, erter, mais, tomater og hjertesalat og la småkoke i ca 4 minutter. Dra pannen av platen og ha i friske urter og sitronskall. Smak til med sitronsaft. 

Server gjerne med godt brød med knasende sprø skorpe eller kokte småpoteter.

Her finner du mange fristende retter med kylling

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her