Halvtin finnbiff og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen.
Del sopp i fire. Fres sopp lett i en gryte med smør. Rens og del purre i biter. Ha kjøtt og purre i gryta og hell på vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.
Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over i gryta sammen med solbærsyltetøy og einebær. Dersom du ikke har solbærsyltetøy kan du bruke ca 1 ss konsentrert solbærsaft.
Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med kokte poteter og rørte tyttebær.
Tips: Her kan du gjerne bruke skav (tynt skåret kjøtt) av hjort, elg, rådyr, eller lam i stedet for reinsdyrskavet.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig