Kreolske kyllingspyd
Foto: Istock

Kreolske kyllingspyd

Lag deg noen lekre kyllingspyd. Med litt marinade og en kreolsk tomatsaus blir denne middagen kanskje forvandlet til en spennende opplevelse for deg og dine.

Fremgangsmåte

  1. Marinade til scampi:
    Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Ha i scampi og mariner i minst 30 min.
  2. Kreolsk tomatsaus:
    Fres grønnsakene raskt i en panne med olje.
  3. Ha i tomater, salsa/chilisaus og buljong. La det surre noen minutter.
  4. Tilsett hakket persille, basilikum og vårløk.
  5. Smak til med kajenne, tabasco, sennep, salt og pepper. Rund av smaken med litt sukker.
  6. Kyllingfilet: Skjær kyllingfiletene i 3 cm tykke skiver.
  7. Tre skivene på langs på spydene og pensle dem med marinaden fra scampiene. Krydre evt. litt ekstra.
  8. Stek/grill spydene noen minutter på hver side.
  9. Ta opp scampiene fra marinaden og tre dem på spyd med en liten limebåt mellom hver.
  10. Stek/grill raskt på hver side.
  11. Anrett spydene på tallerken med ris og kreolsk tomatsaus.

Flere lekre retter med kyllingspyd

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her