Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat
Foto: Kirill Galitskiy, Norges sjømatråd

Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat

Det er den kjente kokken Charles Tjessem som har komponert denne deilige lakseretten.

Fremgangsmåte

Skjær laksen i jevne stykker.

Pepper og fennikelfrø knuses lett i en morter, sil av støvet fra krydderne.

Stek laksestykkene på én side med krydder under sterk varme. Fisken skal kun stekes på den ene siden, den andre siden skal ikke varmebehandles.

Rett før servering drysses snittet gressløk, litt friskpresset sitronsaft og olivenolje over fisken.

Hjertesalat vaskes og tørkes fri for vann i en salatslynge eller lignende.

Bland ingrediensene til dressingen og smak til, den skal være sursøt med smak av pepperrot.

Rett før servering blandes salat med dressing og finsnittet bladpersille.

Krutonger drysses på salaten.

Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Charles Tjessem og Norges sjømatråd

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen