Kylling i rødvin - Coq au vin
Foto: Espen Grønli

Kylling i rødvin - Coq au vin

Coq au vin, med opphav fra Burgund, er en svært smakfull gryterett. Hovedingrediensen i denne oppskriften er kylling, rødvin og en masse annet snadder.

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
  2. Bland marinaden og legg i kyllingstykkene. La dem stå kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i 4-5 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.
  3. Skjær sideflesket i små biter og stek det i panne. Ha flesket over i kjelen, men la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i fettet i pannen.
  4. Hell over konjakk og tenn på - pass på å ikke gjøre dette under avtrekksviften. La det brenne til flammen slukker av seg selv. Ha kyllingstykkene over i kjelen med marinade. Tilsett så mye kraft at kjøttet så vidt dekkes.
  5. Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten en rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
  6. I mellomtiden surres løk og sopp i en panne og haes over i kjelen.
  7. Smak til med salt og pepper. Pynt med timian før servering.
  8. Server retten med poteter, ris eller brød.

Tips: Jevn eventuelt sausen med en blanding av 1 ss smør og 1 ss hvetemel. La retten koke ytterligere 5 minutter for å fjerne eventuell melsmak.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Våre beste gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her