- Løsne lett på skinnet på kyllinglårene og dytt en kvist av hver urt innunder.
- Gni inn kyllinglårene med salt og pepper. La hvile mens du går i gang med brødsalaten.
- Del brødet i tykke skiver. Fordel utover en bakeplate og pensle med olje.
- Stek i ovnen (varmluft) ved 225 grader til det er gyllent, snu og stek på andre siden.
- Avkjøl lett og riv brødet i mindre biter og ha i en bolle.
- Olivenolje med eddik, salt og pepper og hell halvparten over brødet. Bland godt.
- La tomatene trekke i vin og vann.
- Klargjør maiskolbene. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok maiskolbene i 6minutter.
- Avkjøl og skjær frøene fra kolben.
- Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne og bland med brødet.
- Varm 1 ss olje i stekepannen og stek hvitløk og vårløk til alt er mykt.
- Hell over brødet og bland godt.
- Hell væsken av de soltørkete tomatene og bland med brødet. Ha i vann og smak til med salt.
- Overfør til en ildfast form. Dekk med folie og sett i ovnen de siste 10 minuttene kyllinglårene steker.
- Legg kyllinglårene i en ildfast form. Stek i 30 minutter ved 225 grader.
- Snu og stek videre i 15 minutter. Snu en gang til og stek i 10 minutter.
- La brødblandingen stå i ytterligere 5 minutter når kyllingen tas ut av ovnen.
- Legg kyllinglårene på et fat.
- Ta vare på sjyen (men ikke fettet) i pannen kyllinglårene lå i.
- Kok ut pannen med litt vann, eventuelt reduser og sil til slutt sjyen over brødblandingen.
- Ha i resten av eddik- og oljeblandingen og vend til slutt inn frisé- og rucculasalat samt grønne bønner som er kokt i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
- Fordel salaten på tallerkener med et kyllinglår til hver.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling