Hel kylling med urter
Foto: mtreasure

Hel kylling med urter

Når du legger urter inn under skinnet på kyllingen, i stedet for å stuffe den på vanlig måte, altså i magen, blir den ekstremt mye saftigere og mer smaksrik

Fremgangsmåte

  1. Alle urtene vaskes og blandes godt i en kjøkkenmaskin, sammen med smøret, saltet, pepperet, tabascoen og hvitløken.
  2. Løft forsiktig på kyllingskinnet, og bruk den andre hånden til å løsne kjøttet fra skinnet. Dette gjøres over hele kyllingen uten at det går i stykker.
  3. Bruk deretter en spiseskje og legg urtefarsen jevnt utover, mellom skinnet og kyllingkjøttet. Sett kyllingen inn i ovnen på 180 ºC i 45 minutter.
  4. Potet- og tomat-tilbehør:
    Kok opp de tørkede tomatene sammen med kyllingkraften. Dette vil føre til at tomatenes konsistens "vekkes til live" igjen.
  5. Varm opp 2 ss olivenolje i en dyp stekepanne, og legg potetene oppi. Rull potetene rundt i oljen i ca. 5 minutter, slik at de blir blanke. Hell deretter over litt av den kokende tomat- og kyllingkraften, slik at potetene dekkes. Det er viktig at kraften er kokende varm når den helles over potetene slik at kokeprosessen ikke avbrytes.
  6. La det hele surre i ca. 15 minutter. Hell ertene og tomatbitene over i pannen med poteter, og la det hele småkoke i noen minutter til.
  7. Server kyllingen med poteter, erter og tomater.
  8. Men denne grønnsakblandingen er bare et av flere mulige tilbehør.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her