Kylling på boks - Øldampet kylling på grillen
Foto: Matprat

Kylling på boks - Øldampet kylling på grillen

Denne grillmetoden har vært diskusjonstema i grillkretser i årevis. Ikke alle er enige i at dette er den beste måte å grille kylling på, men alle synes at den er morsom.

Fremgangsmåte

Ha kyllingen i en langpanne. Gni den inn med krydderblandingen (både på utsiden og litt på innsiden).

Åpne ølboksen og drikk/tøm ut halvparten av ølet. Ta en skarp kniv og lag et hull i boksen, ca. 2 cm fra toppen. Det er viktig at boksen er uten topp, ettersom en uåpnet boks kan eksplodere. Bruk saks og klipp vekk toppen av boksen.

Man kan også bruke forskjellige stativer som er å få kjøpt i butikker som selger grilltilbehør.

Ha løk, hvitløk og krydderblanding oppi resten av ølet i ølboksen.

Tre kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «setter» seg godt oppå boksen. Dra bena på kyllingen fremover, slik at den sitter utenpå boksen uten å velte. Sett kyllingen (med boksen) på den kjølige delen av grillen.

Ha lokk på grillen, og la kyllingen steke på lav varme ved indirekte grilling i ca. 70-90 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig ved å se om benet er begynt å bli bevegelig. Alternativt: Stikk et hull i låret på kyllingen å se om saften som renner ut, er klar.

Vær forsiktig når du drar kyllingen av boksen. Boksen og «kraften» er skikkelig varm!

La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres opp, men ikke la den stå for lenge, for da blir den tørr.

Her finner du flere deilige retter med kylling på grillen

Slik lager du rub-a-dub (krydderblanding)

Gode råd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Se våre oppskrifter på saus til grillmaten

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her