Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Dette er nam hverdagsmat! Sprøstekte kyllingspyd i en fyldig peanøttsaus med smak av ingefær serveres med en enkel agurksalat og luftig aromatisk ris. Her kan du bruke ingefær- og hvitløkspurè for en rask, enkel og god middag.

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha kyllingen i marinaden og la stå og trekke i ca 20 minutter. 

Lag ris ved å steke sjalottløk, hvitløk og ingefær over middels lav varme i en liten kjele. Rør ofte og stek til det hele er aromatisk, men ikke har fått farge, ca to minutter. Tilsett ris og stjerneanis og rør det hele sammen i et minutt. Tilsett soyasaus, salt og 7dl vann og ha på lokk. Kok opp, skru ned varmen og la trekke på lav varme i ca 20 minutter. 

Lag peanøttsausen ved å røre alle ingrediensene sammen med 50 ml varmt vann i en liten skål. Om sausen er litt tykk kan du tilsette mer vann. 

Når kyllingen er ferdig marinert. Tre den på grillspidd. Stek kyllingen gyllen og sprø i en grillpanne over middels-høy varme, ca 4 minutter på hver side. 

Ha lokket av risen rør godt med en gaffel for å gjøre risen luftig og fisk ut stjerneanisen. Server kyllingen og ris straks med peanøttsaus og en enkel agurksalat.

Tips:

Bruker du ferdig hvitløks- og ingefærpaste er det minimalt med arbeid og kutting.

Du kan selvfølgelig også grille kylling satay direkte på grillen. Sett grillen til 200°C og grill etter anvisning ovenfor over direkte varme.

Her finner du flere deilige grillretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her