Kylling til havs
Foto: Petter Berg

Kylling til havs

Å blande råvarer fra hav og land er slett ikke uvanlig. I tillegg smaker det veldig godt. Prøv denne gryteretten med kylling og krabbe.

Fremgangsmåte

  1. Gni kyllingbitene inn med nykvernet pepper.
  2. Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne og stek kyllingbitene gyllenbrune. Dryss over salt.
  3. Legg til side og fres flesketerningene i samme panne. Hell over kyllingbitene. Kok ut pannen med sherry og hell dette over kjøttet.
  4. Varm opp olje på ny og ha i løk og hvitløk og fres til mykt. Tilsett sjampinjongen og la den frese med et par minutter.
  5. Ha i tomatene og la småkoke i fem minutter. Tilsett vann eller skalldyrkraft og halvparten av krabbekjøttet. Kok opp.
  6. Ha i kjøttet og la trekke i ca 40 minutter under lokk til kyllingen er mør.
  7. Tilsett resten av krabbekjøttet og la alt bli gjennomvarmt.

Dryss over finhakket persille og server eventuelt med ris.

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her