Kylling til havs
Foto: Petter Berg

Kylling til havs

Å blande råvarer fra hav og land er slett ikke uvanlig. I tillegg smaker det veldig godt. Prøv denne gryteretten med kylling og krabbe.

Fremgangsmåte

  1. Gni kyllingbitene inn med nykvernet pepper.
  2. Varm 2 ss olivenolje i en stekepanne og stek kyllingbitene gyllenbrune. Dryss over salt.
  3. Legg til side og fres flesketerningene i samme panne. Hell over kyllingbitene. Kok ut pannen med sherry og hell dette over kjøttet.
  4. Varm opp olje på ny og ha i løk og hvitløk og fres til mykt. Tilsett sjampinjongen og la den frese med et par minutter.
  5. Ha i tomatene og la småkoke i fem minutter. Tilsett vann eller skalldyrkraft og halvparten av krabbekjøttet. Kok opp.
  6. Ha i kjøttet og la trekke i ca 40 minutter under lokk til kyllingen er mør.
  7. Tilsett resten av krabbekjøttet og la alt bli gjennomvarmt.

Dryss over finhakket persille og server eventuelt med ris.

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her