Kyllingfrikasse og kraft fra bunn
Apéritif

Kyllingfrikasse og kraft fra bunn

Kyllingfrikasse er ekstra deilig og lunt når vintermånedene er her. Her er varianten du lager fra bunn av som imponerer matfølget ditt.

Fremgangsmåte

Tiden er inkludert kraftkoking. Har du allerede gjort dette er tiden mer enn halvert.

Kyllingen som skal bli kraft. Du har nå en hel kylling foran deg. For å partere denne best mulig begynner du med med brystene. Skjær fra brystbenet og utover og sett dem deretter i kjøleskapet. Disse skal bli ramen (for eks).

Oppskrift på ramen finner du her

Bryt lårene av ved å vri det til du kjenner at knokkelen hopper ut av setet. Da er lårene fristilt og du kan skjære dem av. Disse blir middag en annen dag. 

 Her er oppskrift på en skikkelig digg hovedrett med kyllinglår

Ha så hele kyllingen i en kasserolle som dekker kyllingen i høyde. Sammen med oppkuttet gulrot, løk og pepper fyller du kasserollen med vann og lar det koke opp for deretter å skru ned varmen for å la det putre i ca 45 minutter. Etter 45 minutter tar du frem en sil og siler kraften ut i en skål.

Imens kraft koker kan du kutte gulrot og purre (eller andre ønskede grønnsaker du vil ha i frikassèen)

Kyllingskrotten du har tatt opp inneholder ennå mye kjøtt og det er dette som skal bli til frikasse. For best framgangsmåte å fjerne kjøttet på bruker du to gafler og river kjøttet av. Dette blir til ca 200gr kjøtt.

Nå over til Kyllingfrikassè.
Smelt smør i en kasserolle og deretter rør mel inn i smøret. Spe på med kraft i små omganger mens du rører rundt. Kok opp og tilsett fløte. Kok til du får ønsket konsistens for deretter å ha i kylling og grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Server med litt timian på toppen og gjerne kokte poteter ved siden av.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her