Kyllinglår med byggris og grillet paprika
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Kyllinglår med byggris og grillet paprika

Grillede kyllinglår trenger omlag 20 minutter i ovnen for å bli gjennomvarme. I løpet av den tiden kan du gjøre mange andre ting - for eksempel lage dette deilige tilbehøret.

Fremgangsmåte

  1. Legg kyllinglårene i en ildfast form, og varm dem i ovn på 200 grader i 15-20 minutter.
  2. Kok byggris etter anvisning på pakken.
  3. Skjær grillet paprika i strimler og vårløk i tynne skiver.
  4. Ha grillet paprika og 2/3 av vårløken i en bolle sammen med den kokt byggris. Bland godt sammen og smak eventuelt til med salt og pepper.
  5. Bland resten av vårløken sammen med rømme, smak til med med salt og pepper.
  6. Eksperimenter og lag din egen rømmedressing. Du kan tilsette det meste som befinner seg i krydderhylla. Finhakket hvitløk og friske urter passer også utmerket.
  7. Server de varme kyllinglårene med byggrissalat og rømmedressing.

Tips: Dersom du har tid er det ingenting som er bedre enn nygrillet kylling til denne retten og det griller du lett selv ved å gni inn rå kyllinglår med salt og pepper og grille på indirekte varme på grillen i 10-15 minutter. Prøv denne oppskriften på kyllinglår du griller selv

Vi byr på mange retter med kyllinglår.. Se bare her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her