Laks i wok
Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Laks i wok

Gjør noe nytt og spennende med laksen som i denne saftige og lettvinte wokretten. Laks er nemlig perfekt å woke. Oppskriften gir vi deg her.

Fremgangsmåte

Skyll laksefileten i vann og tørk den med kjøkkenpapir før du skjærer den i store biter a 3 x 3 cm.

Rens og skjær paprika og vårløk i strimler. Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.

Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes.

Ha chili og ingefær i pannen og tilsett grønnsakene. La dem steke på sterk varme et par minutter under omrøring.

Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp. Legg på limebåtene.

Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.

Server wokretten med jasminris og soyasaus til.
 
Laks er en egnet fisk å bruke i wokretter. Sammen med smaker fra lime, chili og frisk koriander, blir det en spennende middagsrett som hele familien vil like.
 
 
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

5
5/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen