Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem
Foto: Alf Börjesson

Laks med tapenade, ratatouille og parmesankrem

Provenceinspirert laks er en så smaksrik rett at du glemmer helt laksens hverdagslige stempel. Frisk hvitvin i glasset bidrar ytterligere.

Fremgangsmåte

Start med ratatouillen. Finhakk den ene sjalottløken, grovhakk de to andre.

Fres finhakket sjalottløk, tomater og tomatpuré i olje i 2-3 min. Skru ned varmen og la sausen småsurre i minst 30 min, gjerne lengre.

Rør inn grønnsakene de siste min, de må ikke koke lenge, de skal være sprø når de serveres.

Kok inn fløten til parmesankremen til det er bare ca. 1 dl igjen. Rør inn revet parmesan så den smelter i fløten og parmesansmaken blir kraftig. Smak til med salt og pepper.

Skjær laksefileten i fire jevne stykker, dryss dem lett med salt og stek dem gylne i olje, ca. 2 min på hver side.

Fordel ratatouillen på varme tallerkener med en laksefilet oppå. Legg et lite "egg" av tapenade på hvert laksestykke og sett på en liten skive parmesan og noen snittede brekkbønner som du koker raskt i lettsaltet vann.

Drypp den fyldige sausen rundt.
 

Tips: Skinnsiden av laksefileten er mørk. Det er mest delikat om dette mørke feltet ligger ned ved servering eller kuttes vekk.

Her har laksen fått et sterk innslag av smaker fra Provence. Tapenade er en fyldig puré på sort oliven.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 32 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen