Laks- og kveiteruller
Foto: Bent Raanes/ Sarah Cameron Sørensen

Laks- og kveiteruller

Du kan lage deilig sushi med laks og kveite. Følg denne enkle oppskriften og du fremstår som en proff sushikokk.

Fremgangsmåte

Sushiris:
Varm opp riseddik, sukker og salt, og rør til alt er blandet. Avkjøl laken.

Skyll risen i en sil under rennende vann helt til vannet begynner å bli klart.

Kok opp vann og ris, slå ned varmen på det laveste, legg på lokk og la det koke forsiktig i 15 minutter. Skru av varmen og la kjelen stå i ro i 10 minutter.

Slå risen utover et brett og dryss over den avkjølte eddiklaken. Vend ofte på risen slik at den blir avkjølt fortest mulig.

Hold risen tildekket med et fuktig klede til den skal brukes. Når risen er ferdig, er det på tide å tilberede de øvrige ingrediensene.

Slik lager du sushiruller:
Kutt paprika og agurk i tynne strimler. Skjær røkelaks og fersk kveite i tynne, fine skiver.

Smør litt wasabi på venstre siden av noriflakene. Legg så på en spiseskje med ris, og en bit hver av kveite, røyket laks, agurk og paprika. Rull deretter sammen fra venstre mot høyre som et kremmerhus.

Ha litt vann på fingren og fukt kanten på noriflaket slik at du kan lime rullen sammen. Server med soyasaus, wasabi og ingefær.

Tips: Når man lager sushi hjemme, er det viktig å være svært nøye med råvarene. Si ifra i fiskedisken om hva fisken skal brukes til, og forsikre deg om at den er helt fersk!

All fisk som skal serveres rå anbefales å fryses i minst 2 dager i dypfryser for at du skal være sikker på at ingen skadelige ting følger med fisken.

I velutstyrte dagligvarebutikker får du kjøpt både syltet ingefær, sushiris, nori flak og wasabi. Sushiris er mer klebrig enn vanlig ris, og er den beste å bruke.

Slik lager du sushi hjemme 

Her finner mange flere oppskrifter på sushi du kan lage hjemme

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her