Laks surprise - fylt laks i kremet saus med spinat og småtomat
Foto: Yummy pic

Laks surprise - fylt laks i kremet saus med spinat og småtomat

Denne retten kan fint lages med annen type fisk, fersk eller fryst.

Fremgangsmåte

  1. Del laksefileten i porsjonsstykker. Skjær et snitt i hvert stykke og lag en "lomme".
  2. Fordel kremosten i lommen og krydre med salt og sitronpepper.
  3. Stek fileten raskt i smør i middels varm panne på hver side. Ta ut av pannen og hold varme.
  4. Hell kraft i pannen og kok opp.
  5. Tilsett matfløte og la småkoke i 10 minutter.
  6. Smak til med sitronsaft, evt salt og pepper. 
  7. Rør inn spinat og varm opp.
  8. Legg laksestykkene oppi og la trekke 3-4 minutter til fisken er knapt gjennomstekt - det er viktig at den ikke blir tørr.
  9. Topp med småtomater og frisk basilikum.
  10. Server fisken med grønnsaker som er lett stekt og surret i panne. Bruk for eksempel squash, sopp, småløk og paprika.
  11. Poteter er også et godt alternativ.

Mange deilig retter med laks venter på deg

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her