Laks surprise - fylt laks i kremet saus med spinat og småtomat
Foto: Yummy pic

Laks surprise - fylt laks i kremet saus med spinat og småtomat

Denne retten kan fint lages med annen type fisk, fersk eller fryst.

Fremgangsmåte

  1. Del laksefileten i porsjonsstykker. Skjær et snitt i hvert stykke og lag en "lomme".
  2. Fordel kremosten i lommen og krydre med salt og sitronpepper.
  3. Stek fileten raskt i smør i middels varm panne på hver side. Ta ut av pannen og hold varme.
  4. Hell kraft i pannen og kok opp.
  5. Tilsett matfløte og la småkoke i 10 minutter.
  6. Smak til med sitronsaft, evt salt og pepper. 
  7. Rør inn spinat og varm opp.
  8. Legg laksestykkene oppi og la trekke 3-4 minutter til fisken er knapt gjennomstekt - det er viktig at den ikke blir tørr.
  9. Topp med småtomater og frisk basilikum.
  10. Server fisken med grønnsaker som er lett stekt og surret i panne. Bruk for eksempel squash, sopp, småløk og paprika.
  11. Poteter er også et godt alternativ.

Mange deilig retter med laks venter på deg

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her