Laks surprise - fylt laks i kremet saus med spinat og småtomat
Foto: Yummy pic

Laks surprise - fylt laks i kremet saus med spinat og småtomat

Denne retten kan fint lages med annen type fisk, fersk eller fryst.

Fremgangsmåte

  1. Del laksefileten i porsjonsstykker. Skjær et snitt i hvert stykke og lag en "lomme".
  2. Fordel kremosten i lommen og krydre med salt og sitronpepper.
  3. Stek fileten raskt i smør i middels varm panne på hver side. Ta ut av pannen og hold varme.
  4. Hell kraft i pannen og kok opp.
  5. Tilsett matfløte og la småkoke i 10 minutter.
  6. Smak til med sitronsaft, evt salt og pepper. 
  7. Rør inn spinat og varm opp.
  8. Legg laksestykkene oppi og la trekke 3-4 minutter til fisken er knapt gjennomstekt - det er viktig at den ikke blir tørr.
  9. Topp med småtomater og frisk basilikum.
  10. Server fisken med grønnsaker som er lett stekt og surret i panne. Bruk for eksempel squash, sopp, småløk og paprika.
  11. Poteter er også et godt alternativ.

Mange deilig retter med laks venter på deg

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her