Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus
Foto: Matprat.no/Margaret de Lange

Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Lag en spennende kombinasjon av kalkun og laks med denne spennende oppskriften. I den skal du både ha reker og chilisaus. Setter virkelig smaksløkene på en prøve.

Fremgangsmåte

  1. Laksefarse: Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse.
  2. La farsen stå kaldt i ca. ½ time.
  3. Løsne forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet.
  4. Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet.
  5. Pensle med smør, salt og pepper.
  6. Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 65 °C når fileten er ferdig stekt.
  7. La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring.
  8. Duchessepoteter: Mos alle ingrediensene sammen.
  9. Fyll i en sprøytepose.
  10. Sprøyt potetroser på bakepapirikledd stekeplate.
  11. Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  12. Reke- og chilisaus: Rens rekene og finhakk løken.
  13. Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør.
  14. Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter.
  15. Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, kraft/buljong og sennep.
  16. Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes.
  17. Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her