Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus
Foto: Matprat/Margaret de Lange

Laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus

Lag en spennende kombinasjon av kalkun og laks med denne spennende oppskriften. I den skal du både ha reker og chilisaus. Setter virkelig smaksløkene på en prøve.

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse. La farsen stå kaldt i ca. ½ time.

Løsne forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet. Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet. Pensle med smør, salt og pepper. Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 70 °C når fileten er ferdig stekt. La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring.

Mos alle ingrediensene sammen. Sprøyt potetroser på bakepaprikledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.

Rens rekene og finhakk løken. Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør. Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter. Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, buljong og sennep. Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes.

Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen