Laksepaté med limedressing

En deilig paté med laks som passer utmerket på koldtbordet eller som en forrett.

Fremgangsmåte

  1. Laksepaté:
  2. Skjær de groveste stilkene av spinatbladene og skyll dem grundig. La spinatbladene trekke i 3 liter kokende vann tilsatt 2 ts salt i ca 1min. Hell dem i en sil og trykk lett for å frigjøre dem for vann.
  3. Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skjær et stykke av den tykkeste delen på fileten (ca 24 cm), så det passer til en ovnfast form (ca 1,5 l).
  4. Skjær resten av fileten i terninger. Ha fløte, egg, lakseterninger, 1.5 ts salt og cayennepepper i en foodprocessor, som kjøres ved hurtig hastighet i ca 30 sek., farsen skal være sammenhengende.
  5. Smør formen. legg lagvis - og i nevnte rekkefølge - laksefarse, spinatblad, lakseterninger, spinatblad og laksefarse, bank formen lett mot bordplaten, slik at massen fordeler seg jevnt, og du unngår luft i patéen.
  6. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak patéen midt i ovnen i ca 1 time og 10 min. ved 150 grader. Patéen settes deretter tildekket til avkjøling i kjøleskap i 12-24 timer.
  7. Limedressing:
  8. Smak crème fraiche til med limesaft, ½ ts salt og pepper. Sett dressingen tildekket i kjøleskap i minst ½ time. Rør den opp innen servering. Pyntes med limebåter og sitronmelisse.

Flere deilige pateer du kan lage

Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her