Lammefilet med sopp og ristede småpoteter
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefileten er den aller edleste delen. Det er ikke mye filet hvert dyr gir, derfor må vi spare delikatessen til de beste middagene. Så er du så heldig å ha selvplukket sopp i fryseren, er det dette du skal bruk den til.

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og kok de møre, sett til side mens du lager resten av retten.
 
Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen og ha over i en kjele. 
 
Sett et steketermometer i filetene og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 grader. Ta ut filetene og pakk dem inn i aluminiumsfolie frem til de skal serveres.
 
Del opp soppen og brun den over høy varme i litt olje i en panne. Ha i smøret mot slutten av steketiden sammen med krydderne. Kok ut stekepannen med resten av vannet til sausen, og ha over i sausekjelen.
 
Saus:
Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kraften i kjelen under omrøring. Kok opp og smak til med salt og pepper.
 
Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.
 
Lam trenger ikke være vanskelig for å bli nydelig. Denne retten er enkel og kjempegod. Typisk norsk gourmetmat.
  
 
 
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen