Skyll av kjøttet. Vann ut et par timer hvis det er for salt. Skjær opp i passe store serveringsstykker.
Skrell poteter og løk. Skjær deretter potetene i tykke skiver og løken i tynne skiver
Legg kjøtt, løk og poteter lagvis i en ildfast form. Dryss gjerne grovkvernet pepper mellom lagene. Hell på vann. Dekk formen med aluminiumsfolie eller lokk.
Sett formen på nederste rille i ovnen ved 200 grader. Stekes ca 2-2½ time.
Ta av folien og sett formen høyere i ovnen de siste 20 min, slik at potetene får farge. Strø den hakkede persillen over på toppen når den er ferdig.
Servér gjerne med flatbrød.
Rogaland er blant fylkene hvor det spises mest lam. Denne gryta er en enkel rett som fint kan lages på forhånd og deretter varmes opp igjen.
Her finner du fårikåloppskrifter fra hele landet
En reise i fårikåloppskrifter fra hele verden
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig