Lammesmørbrød
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Lammesmørbrød

Fremgangsmåte

Myntemarinert hjertesalat:
Del hjertesalaten i åtte båter. Fjern eventuelt stilken. Varm opp eddik og pisk inn sukker og salt til det er løst opp. Tilsett tabasco og rosiner. Avkjøl litt og rør inn mynte og olje. Hell blandingen over salatbåtene og la stå 10 minutter. Like før servering deler du avocadoen i to og skjærer hver halvdel i skiver på langs.

Yoghurt- og rømmedressing med revne gulrøtter:
Hell yoghurten i et kaffefilter og la den renne av seg i 10 minutter.
Rist kumminfrøene i en panne. Avkjøl og knus lett i en morter. Knus deretter hvitløksfeddet i morteren sammen med litt salt. Bland med de øvrige ingrediensene. Smak til. La stå i minst 20 minutter.

Rist eller grill brødskivene slik at de blir lysebrune men ikke brente. Drypp med extra virgin olivenolje. Legg skiver av lammesteik oppå to av dem. Fordel avocadoskiver, salat og dressing jevnt og topp med de to siste brødskivene. Pynt med mynte- og/eller korianderkvister.

Wraps for enhver smak

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her