Langtidskokt chili con carne
Foto: haoliang

Langtidskokt chili con carne

Chili con carne er skikkelig kose mat. I denne oppskriften blir svinenakke og høyrygg langtidskokt sammen med herlig aromatisk krydder og sterk chili.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200C med grillelement
  2. Skjær svinenakke og høyrygg i biter på ca 2x2cm.
  3. Brygg kaffe, og ha den tørkede chilien i slik at den sveller.
  4. Brun kjøttet i flere omganger i en stor støpejernsgryte, eller tykkbunnet kjele. Legg kjøttet til siden.
  5. Skru varmen ned til lav og ha olivenolje, løk, oregano, paprikapulver og spisskummen i støpejernsgryten. Stek løken blank, ca 10 minutter.
  6. Ha den tørkede chilien ut av kaffe, og finhakk den. Ha i støpejernsgryten sammen med fersk finhakket chili, hvitløk, salt, pepper og litt av kaffen.  Rør godt og tilsett resten av kaffen, hermetiserte cherrytomater, muscovadosukker og kjøttet. Ha lokk på kjele og la småkoke under lokk til kjøttet er mørt, og kan rives fra hverandre med to gafler, ca 2 timer.
  7. Rens paprikaen og skjær i 2x2cm biter. Fordel på et stekbrett med litt olje og stek i ovnen til de er gyllene, og litt brent i kantene, ca 15 minutter. Ha i gryten sammen med de ferdigkokte bønnene. Kok opp, smak til med salt og pepper.

Server med ferdigkokt ris. Topp med biter av avocado, finhakket vårløk, koriander, tortillachips og seterrømme.

Lyst til lage en annen chili con carne så se her

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Her er enda flere hete oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her