Langtidsstekt kalkunbryst

Langtidsstekt kalkunbryst

Slik langtidssteker du kalkunbryst. Det blir en smaksopplevelse. Vi gir deg oppskriften og fremgangsmåten.

Fremgangsmåte

Varm opp olje i en vid stekepanne og brun brystet på alle sider. Overfør til en ildfast form og gni inn urtekrydderet som du har blandet på forhånd. Sett steketermometer i den tykkeste delen av brystet. Hell hvitvin/vann i formen og stek i ovnen som er stilt inn på 100 grader i til sammen 1 ½ time pr kilo eller til termometeret viser en kjernetemperatur på 70-72 grader.

Ta ut brystet og skrap pannen slik at du får med alle de innkokte smakene, hell gjerne på litt mer vann. Sil stekesjyen slik at den blir klar. La brystet hvile i minst 15 minutter. Skjær det i skiver på ca ½ cm.

Rotmosen:
Skrell rotgrønnsakene og skjær i terninger. Hell på vann og kok til møre. Hell av kokevannet og bruk det til å spe med sammen med melk. Bruk en potetstapper til å oppnå en litt grov konsistens. Hvis du vil ha den helt jevn, kan du bruke stavmikser. Rør inn smøret samt finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Server med stekesjy samt rotstappe og en blandet grønn salat.

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 121 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen