La Stoppa Ageno 2017

Denne lasagnen er ikke som andre lasagner. Og det på flere måter. Oppskriften er både rask og enkel. Helt uten kjøtt og med aubergine og spinat.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.
Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.
Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken helt mot slutten.
Ha i hermetiske tomater og la det hele småkoke i ca. 10 minutter.
Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.
Smak til med salt og pepper og sett kjelen til siden.
Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten.
Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.
Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.
Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.
Tips 1: Hvis du ønsker en vegansk rett, erstatter du mozzarella og parmesan med veganske alternativer som er å få kjøpt i mange butikker.
Tips 2: Godt brød smaker godt til og en grønn salat er alltid friskt.
De beste pastaoppskriftene finner du her
Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt