Lasagne med linser
Foto: tovfla

Lasagne med linser

Lag en deilig lasagne med linser. Her er oppskriften med ingredienser som setter fart på smaksløkene.

Fremgangsmåte

Bløtlegg lasagneplatene i vann mens du lager de to sausene. 

Hell linsene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.

Tomat- og linsesaus:
Varm olje i en panne. Fres løk og hvitløk til mykt. Tilsett en skvett hvitvin eller vann sammen med peperoncini/chili og kok inn. Tilsett tomatene og oregano og la surre med en stund. Tilsett så linsene og la surre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele. Rør inn melet. Spe med melk under stadig omrøring. La småkoke i minst 5 minutter. Tilsett muskatnøtt og matfløte og la småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og rør inn revet ost.

Smør en ildfast form. Legg et lag lasagneplater i bunnen. Fordel en tredel av tomatsausen og en tredel av ostesausen oppå. Gjenta to ganger. Dryss revet ost på toppen. 

Dekk med alu-folie og stek ved 180 grader i 20 minutter. Ta av folien og stek videre i 15-20 minutter til gyllen overflate.

Se alle oppskriftene med bønner og linser her

Les mer om de forskjellige typer pasta her

Prøv en av våre oppskrifter på lasagne

Denne vinen smaker himmelsk til pastaretter 

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen