Lettgravet ishavsrøye med asparges og Hollandaise

Lettgravet ishavsrøye med asparges og Hollandaise

God sommerrett som kan lages både som forrett og hovedrett

Fremgangsmåte

Lettgravet røye:
Her kan du kjøpe ferdiggravet fisk, men det er også ganske lett å gjøre selv.

Legg godt med dill utover fiskefiletene. Bland sammen salt og sukker og gni det godt inn i filetene, fordel sitronsaften jevnt over og dekk med plastifolie. Sett filetene kaldt i ca 4 timer.

Sett ovnen på 180 grader og stek fisken i ca 10 minutter. Her er det litt smak og behag på hvor godt stekt du ønsker fisken, så følg godt med.

Dampet asparges:
Knekk av den nederste delen av aspargesen, den knekker som oftest der den skal. Kok opp lettsaltet vann, ca 1 ss salt per liter vann. Kok aspargesen i ca to minutter. Har du veldig tykke asparges bør du beregne et par minutter til. Hell av vannet og skyll aspargesen raskt i kaldt vann.

Hollandaise
Her finner du oppskrift på klassisk Hollandaise

Tips:
Server med kokte eller ovnsbakte poteter for en mektigere middag

Hvis du ikke får tak i røye, vil ørret eller laks gjør samme nytten.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her