Lettsaltet kveite med lun tomatvinaigrette
Foto: Inkognito

Lettsaltet kveite med lun tomatvinaigrette

Ingredienser
700-800 g kveitefilet
salt
Potetmos:
200 g mandelpoteter
2 ss mykt smør
1/2 dl kremfløte
1 ss gressløk
salt og pepper
Vinaigrette:
5 tomater
1 finhakket sjalottløk
2 ss balsamico-eddik
5 ss olivenolje
1 ss frisk estragon
salt og pepper
Potetflarn:
4 mandelpoteter
3 ss klaret smør
salt

Fremgangsmåte

  1. Skjær filet i pene 5 mm tykke skiver. Dryss over litt salt og sett kaldt over natten.
  2. Kok potetene til de er myke. Mos dem og tilsett smør og fløte. Smak til med salt, pepper og gressløk.
  3. Fjern skall og innmat fra tomatene. Skjær tomatkjøttet i 5x5 mm store biter. Fres sjalottløk i olivenolje. Tilsett eddik og la koke i 2 minutter. Like før servering tilsettes tomat og frisk estragon.
  4. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver i lengderetningen. Vend dem i klaret smør og legg dem på en stekeplate. Stekes i ovn ved 150 grader til de er sprø. Legg dem på kjøkkenpapir og dryss over litt salt.
  5. Dampkok fisken og server den sammen med potetmos, potetskiver og tomatvinaigrette.

Se flere kveiteoppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her