Leverpostei med tranebærgele som tapas
Foto: svetlana kolpakova

Leverpostei med tranebærgele som tapas

Står tapas på menyen, må du prøve denne oppskriften med leverpostei og tranebærgele. Garantert en suksess.

Fremgangsmåte

  1. Tranebærgele/aspic: Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Klem ut vannet og rør ut gelatinen i litt kokende vann.
  2. Bland med juice og buljong.  Hell i en form slik at tykkelsen blir maks 1 cm. Sett til avkjøling og stivning. Stikk ut rundinger.
  3. Stikk ut rundinger av loffen/brødet med samme diameter som for geleen. 
  4. Kjør valgt type postei med rømme i forholdet 3:1. Smak evt til med salt og pepper. Ha i en sprøytepose. 
  5. Sprøyt litt postei på de halvparten av brødrundingene. Legg gele på toppen. Legg en runding oppå.
  6. Sprøyt så en fin topp oppå de små sandwichene.
  7. Pynt med tranebærsyltetøy, urter og spirer/blader.

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her