Livèche-kyllingbryst med søtpotetmos og rødvinspære
Foto: nebari

Livèche-kyllingbryst med søtpotetmos og rødvinspære

Det tandre, men saftige kyllingbrystkjøttet får her smaksrikt følge fra søtpotet og rødvinskokte pærer.

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til marinaden og pensle kyllingbrystet med den.
  2. Stek på 180 °C i ca. 30 minutter. 
  3. La hvile 10 minutter før kjøttet skjæres i skiver.
  4. Søtpotetmos: Kok søtpotetene møre og mos dem.
  5. Bland inn smør, hvitløk, timian og mye fersk revet parmesan.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Rødvinspære: Skrell pærene og la stilken være på til pynt.
  8. La de koke i rødvin tilsatt kanelstang og vaniljestang (deles på langs og skrap ut frøene) til de blir møre.
  9. Ta pærene ut av kokekraften og skjær dem i tynne skiver.
  10. Like før servering smeltes spinat i litt smør.
  11. Anrett kylling skåret i skiver oppå spinaten med søtpotemos og rødvinspæreskiver på siden.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her