Løksuppe med varme quesadillas
Foto: Synøve Dreyer

Løksuppe med varme quesadillas

Løksuppe er en favoritt for mange. Med varme quesadillas, eller det mange vil kalle et alternativ til ostesmørbrød, har du en deilig vegetarrett.

Fremgangsmåte

  1. Skrell løken og skjær den i skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge.
  2. Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
  3. Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Varme quesadillas:
    Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter.
  5. La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
  6. Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over.
  7. Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.

Tips: Ha gjerne litt amontillado sherry eller surøl av typen oude gueuze i suppen før du tilsetter buljongen for en fyldigere smak. Ønsker du å lage suppen helt vegetarisk kan du steke løken i oljen fra et glass med soltørkede tomater.

Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serverer vi den med ostefylte quesadillas i stedet.

Lyst på en annen løksuppe byr vi på flere

Her finner du mange flere deilige supper

Se alt det deilige du kan lage med løk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her