Tissot La Mailloche Chardonnay 2017

Løksuppe er en favoritt for mange. Med varme quesadillas, eller det mange vil kalle et alternativ til ostesmørbrød, har du en deilig vegetarrett. Her er oppskriften.
Skrell løken og skjær den i skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge.
Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over.
Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.
Tips: Ha gjerne litt amontillado sherry eller surøl av typen oude gueuze i suppen før du tilsetter buljongen for en fyldigere smak. Ønsker du å lage suppen helt vegetarisk kan du steke løken i oljen fra et glass med soltørkede tomater.
Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serverer vi den med ostefylte quesadillas i stedet.
Fristende internasjonale retter
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt