Lun gresskarsalat med harissa-yoghurtdressing
Apéritif

Lun gresskarsalat med harissa-yoghurtdressing

Gresskar er mer en bare pynt! Denne fyldige salaten kombinerer gresskar, linser og harissa i en deilig smak av høst.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm steke ovnen til 180C.
  2. Varm en stor stekepanne med olivenolje over middels-høy varme. Stek gresskaret i flere omganger, i 3-4 minutter på hver side, til de har fått litt stekeskorpe – overfør til et stort stekebrett ikledd bakepapir.
  3. Bland hel sjallotløk og hvitløk, timian, laubærblad og sammen med gresskaret.
  4. Bak i ovnen til grønnsakene er møre, ca 20 minutter. Ha grønnsakene ut av ovnen og skru opp varmen til 200C. Bland gresskarfrø og hel kumin sammen med olje og litt salt, og stek i ovnen til de “popper”, ca 5-6 minutter.
  5. Varm linsene i en stekepanne med litt av oljen fra de ovnsbakte grønnsakene over middels varme. Skvis kjøttet ut av de ovnsbakte hvitløksfeddene og sjalottløkene, og bland sammen med linsene. Smak til med salt og pepper.
  6. Bland sammen yogurt og tahini I en liten bolle. Smak til med harissa.
  7. Fordel gresskaret på tallerkenen, strø linser over. Ha små kladder med  tahini-yogurtdressing på tallerkenen og topp med gresskarkjerner og granateplekjerner. 

Har du lyst til å lage en annen gresk salat finner du flere her

Her finner du flere fristende vegetarretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her