Lun gresskarsalat med harissa-yoghurtdressing
Apéritif

Lun gresskarsalat med harissa-yoghurtdressing

Gresskar er mer en bare pynt! Denne fyldige salaten kombinerer gresskar, linser og harissa i en deilig smak av høst.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm steke ovnen til 180C.
  2. Varm en stor stekepanne med olivenolje over middels-høy varme. Stek gresskaret i flere omganger, i 3-4 minutter på hver side, til de har fått litt stekeskorpe – overfør til et stort stekebrett ikledd bakepapir.
  3. Bland hel sjallotløk og hvitløk, timian, laubærblad og sammen med gresskaret.
  4. Bak i ovnen til grønnsakene er møre, ca 20 minutter. Ha grønnsakene ut av ovnen og skru opp varmen til 200C. Bland gresskarfrø og hel kumin sammen med olje og litt salt, og stek i ovnen til de “popper”, ca 5-6 minutter.
  5. Varm linsene i en stekepanne med litt av oljen fra de ovnsbakte grønnsakene over middels varme. Skvis kjøttet ut av de ovnsbakte hvitløksfeddene og sjalottløkene, og bland sammen med linsene. Smak til med salt og pepper.
  6. Bland sammen yogurt og tahini I en liten bolle. Smak til med harissa.
  7. Fordel gresskaret på tallerkenen, strø linser over. Ha små kladder med  tahini-yogurtdressing på tallerkenen og topp med gresskarkjerner og granateplekjerner. 

Har du lyst til å lage en annen gresk salat finner du flere her

Her finner du flere fristende vegetarretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her