Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.
Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form. Dryss over smuldre-toppingen og litt ekstra mandelflak. Bak ved 190 grader i ca 30 minutter.
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene til sausen.
Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.
Server rabarbraen lun med den hjemmelagde vaniljesausen til.
Her er alt du trenger å vite om rabarbra
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig