Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet.
Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.
Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger.
Fersk salsa:
Del tomatene i to og fjern frøene. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket kruspersille, saft og skall fra limen og sukker. Bland godt.
Anrett de kokte grønnsakene, skinken og osten på et fat. Hell salsaen over like før servering.
Server retten med godt brød ved siden av.
Tips: Denne salaten kan like gjerne serveres som en liten smårett alene eller som tilbehør til annen middag.
De beste salatene finner du her
Flere herlige retter med blomkål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig