- Del opp lutefisken i serveringsstykker.
 - Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.
 - Dryss over salt og dekk fatet med aluminiumsfolie. Bak lutefisken i stekeovn ved 225 grader i ca 40 minutter.
 - Hvit saus:
 - Smelt smøret over middel varme og rør inn hvetemelet. Spe med melken litt om gangen og tilsett krydderet. La sausen koke 5 minutter.
 - Sil sausen og tilsett en spiseskje smør og ca 1 dl fiskekraft til passe konsistens.
 - Tilbehøret:
 - Surr løken blank i litt smør og tilsett ertene. La det surre et par minutter så de blir gjennomvarme.
 - Stek flesket eller baconet over middels høy varme til det blir sprøtt.
 
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene