- Del opp lutefisken i serveringsstykker.
- Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.
- Dryss over salt og dekk fatet med aluminiumsfolie. Bak lutefisken i stekeovn ved 225 grader i ca 40 minutter.
- Hvit saus:
- Smelt smĂžret over middel varme og rĂžr inn hvetemelet. Spe med melken litt om gangen og tilsett krydderet. La sausen koke 5 minutter.
- Sil sausen og tilsett en spiseskje smĂžr og ca 1 dl fiskekraft til passe konsistens.
- TilbehĂžret:
- Surr lÞken blank i litt smÞr og tilsett ertene. La det surre et par minutter sÄ de blir gjennomvarme.
- Stek flesket eller baconet over middels hĂžy varme til det blir sprĂžtt.
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig som rabatter pÄ alle vÄre kurs