Maissuppe med stekt fisk og kantarell
Foto: mahbub hasan

Maissuppe med stekt fisk og kantarell

En maissuppe gir masse smak til denne retten som toppes med fisk og kantarell.

Fremgangsmåte

  1. Kok maiskolbene 2-3 minutter i vann. Da blir det lettere å skjære av kjernene.
  2. Varm olivenoljen i en vid panne på middels sterk varme.
  3. Tilsett halvparten av maiskjernene, potet, chili, paprika, selleri og chilipulver.
  4. Stek til løken blir myk, 7-8 minutter, under jevn omrøring.
  5. Tilsett hvitløk og stek ett minutt til.
  6. Tilsett kraften og laurbærbladet.
  7. Kok opp og skru ned varmen, la småkoke i 15-20 minutter, til potetene moser seg.
  8. Ta ut laurbærbladet.
  9. Hell resten i en blender.
  10. Tilsett smør og kjør til jevn masse.
  11. Hell tilbake i kjelen.
  12. Tilsett creme fraiche og limesaft.
  13. Kok opp. 
  14. Stek kantarell i smør, deretter fisken i samme panne. Smak til med salt og pepper.
  15. Kok ut pannen med litt vann og hell oppi suppekjelen.
  16. Fordel suppe i dype tallerkener.
  17. Legg maiskjerner oppå og fiskestykkene samt kantarellene på toppen.
  18. Pynt med friskt grønt.  

Tips: Om det blir suppe igjen, kan den fint fryses - eller spises dagen etter. 

Her finner du veldig mange deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her