Slik lager du makrellruller
Foto: denizunlusu

Slik lager du makrellruller

Denne retten har et elegant utseende og en veldig delikat smak.

Fremgangsmåte

  1. Bland smør, persille, salt, pepper og olje i en skål. Rør godt sammen.
  2. Legg et tykt lag av denne blandingen på filetene, rull dem sammen og fest med en trepinne. 
  3. Smør en ildfast form med smør eller olje. Legg makrellrullene tett i tett. Skjær en rødløk i skiver og stikk dem inn mellom makrellfiletene.
  4. Stek i 20 minutter ved ca. 200 grader i ovnen.
Server med enten kokt ris eller poteter og kokte grønnsaker (som dampet blomkål og purre). Saus er overflødig fordi det blir masse kraft fra fisken.
Tips:
For ekstra smak kan du ha litt tapenade over.

Sendt inn av Øivind Storvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak en lekker blåbærterte
Ukens kake

Bak en lekker blåbærterte

Blåbær blir ikke vakrere enn når de serveres som i denne blåbærterten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre
+
Godbiter i pollisten

Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre

Det er først og fremst druenavnet morillon som forvirrer, men vinen er så god chardonnay som den kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk vis:  moules mariniere
Dagens rett

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk vis: moules mariniere

Blåskjell som på fiskerkonas vis er den norske betydningen av moules mariniere. En veldig lettlaget, men også riktig måte å presentere ferske blåskjell på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis
+
Ukens vin

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis

Denne flotte spanske hvitvinen som finnes på de fleste pol, matcher den rikeste sjømaten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her