Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Mandelstekt røye med kultursalat og potet-pepperrotgrateng
Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Mandelstekt røye med kultursalat og potet-pepperrotgrateng

Fremgangsmåte

Vend skinnsiden av fiskestykkene i en blanding av mel, salt og pepper, deretter i pisket egg og tilslutt i mandelflarn.
 
Varm opp en stekepanne, ha i oljen og smøret og la det slutte å frese før du har i fisken, skinnsiden ned.
 
Fisken stekes til mandlene er gyldne, ca 1 minutt, på høy temperatur. Legges over på brett, skinnsiden opp, og stekes ferdig i forvarmet ovn som holder 200 grader i ca 3 minutter.

Potet-pepperrotgrateng:
Fres løk og hvitløk i usaltet smør til de er myke og blanke, tilsett fløten og kok opp. Potetene kuttes i tynne skiver på mandolin eller på kjøkkenmaskin. Når fløten koker tilsettes potetene.
 
La dette koke i et par minutter mens du rører forsiktig. Når kremen tykner litt tilsettes dijon, pepperrot, salt og pepper.
 
Bakes, gjerne  i runde porsjonsformer, i ovn ved 200 grader til poteten er mør, ca 30 minutter. La gratengen hvile noen minutter før servering.

Kultursalat:
Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitron og salt. Slå dette over salaten i og server umiddelbart.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her