Mangopudding
Apéritif

Mangopudding

Lag en deilig dessert som alle rundt bordet vil glede seg over. Det er smaken av deilige mango som gjør puddingen så herlig.

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Rør den ut i det varme vannet. Når gelatinen er oppløst, tilsett sukker og rør til det også er oppløst.

Bland mangopure, melk og isbiter i en stor bolle. Tilsett sukker- og gelatinmiksen og rør mens isen smelter.

Smak på blandingen om den har riktig balanse mellom sukker og sødme. Smak eventuelt til med lime eller mer sukker. 

Ha i en dessertform eller porsjonsformer (det tar kortere tid). La stå i kjøleskap i 2-3 timer. Du kjenner om den er klar ved å trykke på toppen. Hvis den kjennes fast, er den klar til å velves. For å få puddingen ut av formen er et godt tips å dyppe den raskt i kokende vann.

Pynt med mangoskiver før servering.

Tips1: Du kan også bruke frossen mango i terninger.

Tips2: Om du presser mangopureen gjennom en sikt, blir puddingen enda mer silkemyk. 

Tips3: Server gjerne vaniljeis ved siden av. 

 Se alt det andre du kan bruke mango til 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her