Marinert lammelår i skiver på grillen
Foto: Pinkybird

Marinert lammelår i skiver på grillen

Legger du skiver av lammelåret på grillen etter at du har marinert det, kan du glede deg og dine til et festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir
  2. Bland sammen ingrediensene til marinaden
  3. Legg kjøttet i en plastpose og hell over rødvinsmarinade. La kjøttet ligge kaldt til neste dag, og vend på posen av og til.
  4. Skal kjøttet grilles samme dag, bør det ligge minst en time fremme på kjøkkenbenken.
  5. Ca 1 time før grilling tar du ut kjøttet slik at det får romtemperatur og krydrer med salt og pepper
  6. Mens lammet temperer seg kan du lage gresk salat og tzatsiki
  7. Grill lammeskivene i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen
  8. La lammet hvile et par minutter, og server med gresk salat, tzatsiki og gjerne litt poteter til.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her