Marinert og grillet kalkunbryst med wokgrønnsaker og råstekte poteter
Aperitif

Marinert og grillet kalkunbryst med wokgrønnsaker og råstekte poteter

Dette er en grillrett som både store og små vil sette pris på. Kalkunbrystet blir saftig og mørt.

Fremgangsmåte

Bland marinaden. Skjær kjøttet i ca 1,5 cm tykke skiver og legg dem i en plastbolle. Hell marinaden over og bland godt slik at den dekker mesteparten av kjøttet. La står natten over eller minst to timer.

1 time før servering:

Vask og eventuelt skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver, ca 2-3 mm, og fordel dem i ildfaste former eller på stekebrett (legg bakepapir i bunnen). Hell over olivenolje og bland godt. Dryss over salt og stek ved 190 grader (varmluft) i 25-30 minutter eller til potetene er pent brune.

Deretter forbereder du wokgrønnsakene:

Skjær kålen og vårløken i tynne strimler. Fjern eventuelle steiner i druen. Hvis woken er liten, kan du dele opp alt i to porsjoner og helle den første halvparten i et serveringsfat mens du woker resten. Varm opp oljen ved sterk varme (nest høyeste trinn både hvis du har gassbluss og hvis du bruker vanlig kokeplate. Du kan selvsagt også bruke grillen. Ha i hvitløken og fres lett under stadig omrøring. Tilsett kål og løk og fres videre mens du rører hele tiden. Når kålen har falt sammen, tilsetter du soppen og freser videre. La druene får et par raske runder sammen med kålblandingen og sett til side.

Så er tiden inne for å forberede kjøttet:

Ta det ut av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Ta vare på marinaden. Kok den opp, sil den over i et sausenebb og server ved siden av som en sjy. Grill kalkunskivene et par minutter på hver side. La dem få hvile et par minutter før servering.

Servering:

Sett kjøttet, grønnsakene og potetene på et bord og la alle få forsyne seg selv. Det er mest praktisk.

Flere spennende oppskrifter på kalkunbryst finner du her

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her