Spanske marinerte sardiner
Foto: Istock

Spanske marinerte sardiner

Boquerones finnes i nesten ethvert tapas-utsalg i Cataluña og Andalucía. De små ferske fiskene dyppes noen ganger i krydret mel og frityrstekes, eller de legges rå til marinering i en syrlig vinaigrette, som i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Legg sardinene på en tallerken, dryss havsalt over, dekk fiskene og sett dem i kjøleskapet natten over.

Neste dag skjærer du opp fiskene langs buken med en liten skarp kniv og fjerner innmaten. Skjær av hodet bak gjellene og kast det. La kniven gli under ryggbeinet fra nakke til hale, slik at beinet skilles fra den underste fileten. Gjør det samme med den øverste fileten. Kast beinet. Skyll sardinene.

Bland olivenolje, eddik og hvitløk i en bolle til en enkel vinaigrette. Hell akkurat så mye over fiskene at de er dekket.

La det stå i 35-45 minutter i romtemperatur.

Legg løkskivene i en lav bolle og øs resten av vinaigretten over. La det stå i 15 minutter.

Fordel løkskivene på tallerkener og legg sardinene over. Dryss persille og pepper over og server.

Størstedelen av sardinene som fanges i Atlanterhavet utenfor Cantabria-kysten i Spania, legges ned for eksport, men Costa Bravas middelhavsfarvann har også glimrende sardiner å by på, og en stor del av disse beholdes til bruk i Spania. Den lokale fiskeflåten legger ut fra de små fiskelandsbyene Palamós, Sant Feluiu de Guíxols og L´Escala - sistnevnte har på grunn av de planktonrike farvannene like utenfor havnen vært et viktig sardinsentrum i århundrer.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her