Meatball Sub – kjøttboller i brød
Foto: LauriPatterson

Meatball Sub – kjøttboller i brød

Denne amerikanske favoritten kan bli din også. Kjøttboller, tomatsaus og smeltet ost i brød. Nam.

Fremgangsmåte

  1. Tomatsaus: Varm olje og smør i en tykkbunnet kjele ved middels varme.
  2. Tilsett finhakket hvitløk og løk og stek mykt i noen minutter.
  3. Tilsett tomatpure og la surre ett minutt.
  4. Tilsett så tomater, sukker og chilipulver.
  5. Kok videre til en tykk saus, 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
  6. Kjøttboller: Bløt brødsmulene i melk.
  7. Ha dem i en bolle med kjøttdeig, kokt skinke i små terninger, persille, løk, salt og pepper.
  8. Bland godt. Form 8 kjøttboller.
  9. Varm olivenolje i en stekepanne og stek bollene på alle sider.
  10. Legg dem i tomatsausen og kok opp. Hold varm.  
  11. Legg pølsebrødene på et stekebrett med bakepapir.
  12. Fordel kjøttboller og saus på pølsebrødene og legg osteskive på toppen.
  13. Stek ved 180 grader i 5 minutter til osten har smeltet.
  14. Dryss over finhakket persille.

Tips: Bruk gjerne grillelement til den siste finishen.

Flere spennende retter med kjøttboller

Slik lager du pølsebrød selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her