Meatball Sub – kjøttboller i brød
Foto: LauriPatterson

Meatball Sub – kjøttboller i brød

Denne amerikanske favoritten kan bli din også. Kjøttboller, tomatsaus og smeltet ost i brød. Nam.

Fremgangsmåte

  1. Tomatsaus: Varm olje og smør i en tykkbunnet kjele ved middels varme.
  2. Tilsett finhakket hvitløk og løk og stek mykt i noen minutter.
  3. Tilsett tomatpure og la surre ett minutt.
  4. Tilsett så tomater, sukker og chilipulver.
  5. Kok videre til en tykk saus, 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
  6. Kjøttboller: Bløt brødsmulene i melk.
  7. Ha dem i en bolle med kjøttdeig, kokt skinke i små terninger, persille, løk, salt og pepper.
  8. Bland godt. Form 8 kjøttboller.
  9. Varm olivenolje i en stekepanne og stek bollene på alle sider.
  10. Legg dem i tomatsausen og kok opp. Hold varm.  
  11. Legg pølsebrødene på et stekebrett med bakepapir.
  12. Fordel kjøttboller og saus på pølsebrødene og legg osteskive på toppen.
  13. Stek ved 180 grader i 5 minutter til osten har smeltet.
  14. Dryss over finhakket persille.

Tips: Bruk gjerne grillelement til den siste finishen.

Flere spennende retter med kjøttboller

Slik lager du pølsebrød selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her