Bløtlegg linsene i vann i 30 min, hell av vannet, skyll og la dem deretter dryppe godt av.
Kok linsene i 7,5 dl vann til de er helt myke. Tilsett gurkemeie, spisskummen, dyvelsdrek og en klype salt. La det småkoke i 5 minutter.
Om du synes lukten er lite fristende av dyvelsdrek er trøsten at den blir borte med varmebehandling. Og sammen med de andre krydderne får du en velduftende karri. Som altså smaker himmelsk.
Tilsett spinat, rør om og kok videre i 2-3 minutter til spinaten er bløt.
Tips:
Dyvelsdrek/asafoetida kan erstattes av 1 fedd hvitløk.
Tips:
Server den gjerne på kokt ris med en skjefull ghee (klaret smør) over.
Se våre andre retter med linser
Her finner mange indiske retter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig