Minestrone fra Genova (Minestrone alla Genovese) (Italia)
Foto: Istock

Minestrone fra Genova (Minestrone alla Genovese) (Italia)

I Genova lager de ofte minestrone på denne måten, med pesto som røres i mot slutten av koketiden. Den inneholder massevis av grønnsaker og har god, sterk smak, og passer ypperlig som vegetarisk kveldsrett med brød til

Fremgangsmåte

Finhakk løk, selleri og gulrot, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Varm opp oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og la surre på svak varme i 5-7 minutter, mens du rører ofte.

Ha i snittbønner, squash, poteter og kål. Surr på middels varme i ca 3 minutter. Ha i aubergine, cannellinibønner og tomat, og la det putre i 2-3 minutter til. Hell kraften over, og smak til med salt og pepper. Kok opp. Rør godt, sett på lokk og skru ned varmen. La småkoke i 40 minutter, mens du rører av og til.

I mellomtiden kjører du ingrediensene til pestoen i kjøkkenmaskinen til en glatt saus. Om nødvendig kan du ha i 1-3 ss vann.

Bryt pastaen i småbiter og ha den i suppen. La småkoke i 5 minutter mens du rører ofte. Tilsett pestosausen og rør godt, og la suppen småkoke i 2-3 minutter til, eller til pastaen er al dente. Smak til med salt og pepper. Serveres rykende varme i oppvarmede suppetallerkener eller skåler.

Hvis du ikke vil lage pesto selv, kan du kjøpe den på glass - men velg tradisjonell, grønnpesto og ikke den av soltørkede tomater. Du trenger ca 3 ss.

I Genova lager de ofte minestrone på denne måten, med pesto som røres i mot slutten av koketiden. Den inneholder massevis av grønnsaker og har god, sterk smak, og passer ypperlig som vegetarisk kveldsrett med brød til. Det er parmesan i pestoen, så du behøver ikke servere suppen med ekstra ost.

Se våre andre oppskrifter på minestrone

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her