Miso- og soyamarinert torsk med stekt kål og sopp
Foto: Lara Hata

Miso- og soyamarinert torsk med stekt kål og sopp

Marinerer du torskefilet i noen dager får den en karamellisert overflate som gjør den ekstra smaksrik. Med tilbehøret blir det en favoritt.

Fremgangsmåte

  1. Marinade:
    Kok opp sake og mirin og la alkoholen fordampe før du tilsetter soyasaus og miso og rører godt. Tilsett sukker og kok opp på ny under omrøring. Ta av platen og sett til avkjøling.
  2. Del opp fiskefileten i 4 like biter. Tørk med kjøkkenpapir og legg filetene i en beholder med lokk. Hell marinaden over og sett I kjøleskapet i 1-3 døgn.
  3. Ta fisken opp av marinaden, men ikke tørk av marinaden. Den trengs for å karamellisere overflaten.
  4. Varm olje i en stekepanne og stek fisken i 3 minutter på hver side. La etterstek i ovnen ved 150 grader I 5 minutter til den flaker seg.
  5. Kål:
    Del opp kålen i 10 x 5 cm strimler. Kok opp vann og blansjer. Skyll i kaldt vann. Ha litt mer olje i pannen du stekte fisken i, varm opp, ha i kålen og la den bli litt svart i kantene.
  6. Sjampinjong:
    Skyll, tørk og del sopp i skiver. Varm olje og smør i en panne og stek soppen raskt. Tilsett soyasaus og kok inn. 

Lag risotto eller kok ris. 

Server fisken oppå risotto eller ris og arranger kålstrimler, finhakket vårløk og stekt sopp rundt. Kok evt ut pannen med litt vann og hell over som en sjy.

Her finner du veldig mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her