Miso- og soyamarinert torsk med stekt kål og sopp
Foto: Lara Hata

Miso- og soyamarinert torsk med stekt kål og sopp

Marinerer du torskefilet i noen dager får den en karamellisert overflate som gjør den ekstra smaksrik. Med tilbehøret blir det en favoritt.

Fremgangsmåte

  1. Marinade:
    Kok opp sake og mirin og la alkoholen fordampe før du tilsetter soyasaus og miso og rører godt. Tilsett sukker og kok opp på ny under omrøring. Ta av platen og sett til avkjøling.
  2. Del opp fiskefileten i 4 like biter. Tørk med kjøkkenpapir og legg filetene i en beholder med lokk. Hell marinaden over og sett I kjøleskapet i 1-3 døgn.
  3. Ta fisken opp av marinaden, men ikke tørk av marinaden. Den trengs for å karamellisere overflaten.
  4. Varm olje i en stekepanne og stek fisken i 3 minutter på hver side. La etterstek i ovnen ved 150 grader I 5 minutter til den flaker seg.
  5. Kål:
    Del opp kålen i 10 x 5 cm strimler. Kok opp vann og blansjer. Skyll i kaldt vann. Ha litt mer olje i pannen du stekte fisken i, varm opp, ha i kålen og la den bli litt svart i kantene.
  6. Sjampinjong:
    Skyll, tørk og del sopp i skiver. Varm olje og smør i en panne og stek soppen raskt. Tilsett soyasaus og kok inn. 

Lag risotto eller kok ris. 

Server fisken oppå risotto eller ris og arranger kålstrimler, finhakket vårløk og stekt sopp rundt. Kok evt ut pannen med litt vann og hell over som en sjy.

Her finner du veldig mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her