Mokkakake
Foto: Aina Hole

Mokkakake

Denne kaken har en herlig smak av sjokolade og kaffe. Elsker du kaffe da blir den din favoritt.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren i en smurt kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.

  1. Romkrem:
    Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele.
  2. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  3. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret.
  4. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
  5. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kremen begynner å tykne mens du rører. Pass på så blandingen ikke koker.
  6. Når kremen har fått en god og tykk konsistens tar du kjelen av varmen og avkjøler kremen hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann mens du rører i kremen. Smak til kremen med romessens.
  7. Mokkakrem:
    Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen. Du kan også bruke kald kaffe. 
  8. Stivpisk kremfløten med sukker og vaniljesukker. Tilsett den kalde kaffen under piskingen.
  9. Sette sammen kaken:
    Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
  10. Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i romkremen før den smøres utover kaken.
  11. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av mokkakremen.
  12. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.
  13. Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.
  14. Stivpisk 1 dl kremfløte tilsatt, sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Her finner du oppskrifter på flere deilige kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Portugal
    Portugal
    Volum: 0.75 l Pris: 404.10 kr Bestillingsutvalget
Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her