Mokkakake
Foto: Aina Hole

Mokkakake

Denne kaken har en herlig smak av sjokolade og kaffe. Elsker du kaffe da blir den din favoritt.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
 

Hell røren i en smurt kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.

Romkrem:
Ha 3 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele.
 

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.

Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret.

Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.

Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kremen begynner å tykne mens du rører. Pass på så blandingen ikke koker.

Når kremen har fått en god og tykk konsistens tar du kjelen av varmen og avkjøler kremen hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann mens du rører i kremen. Smak til kremen med romessens.
 
Mokkakrem:
Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet. Avkjøl kaffen. Du kan også bruke kald kaffe. 
 

Stivpisk kremfløten med sukker og vaniljesukker. Tilsett den kalde kaffen under piskingen.

Sette sammen kaken:
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør romkremen utover kaken.
 

Hvis du ønsker kan du blande inn litt stivpisket kremfølte i romkremen før den smøres utover kaken.

Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av mokkakremen.

Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen smøres oppå og rundt kanten av kaken.

Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.

Stivpisk 1 dl kremfløte tilsatt, sukker, vaniljesukker og kakao. Sprøyt kremen i topper/rosetter og pynt med jordbær.

Her finner du oppskrifter på flere deilige kaker

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

4
4/5 etter 20 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen