Mørbradstek
Foto: Kai Nordrum

Mørbradstek

Fremgangsmåte

Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.

Skrell løk og gulrøtter og del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt.

Sett den i forvarmet stekeovn på 175° C. Etter ca. ½ time helles 5 dl vann i formen. Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig.

Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken. Når termometeret viser 65° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå.

La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver. Fløtegratinerte
poteter smaker kjempegodt til sammen med sjysaus eller rødvinsaus.
Posesauser er utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre
smakstilsetninger.

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 273 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen