Mormor Leinums oksekjøttgryte

Ingredienser
Ca 1 kg grytekjøtt av storfe
Gulrøtter
Løk
Nellik, hel
Salt og pepper
Eddik 7%
Sirup
Laurbærblad
Ansjos
Pastinakkrot (selleri kan gå an)
Buljongterninger eller pulver
Maizennamel eller potetmel

Serveres med kokte,skrellede poteter.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i passe store terninger, og brun det.Salt og pepper etter smak. Ha kjøttet over i en gryte.Hell opp passe med vann.
Ca 10-12 hele nellik stikkes inn i den hele løken og skal kokes sammen med oppskårne gulrøtter og de andre ingrediensene.
Tilsett et par/tre ansjosfileter, pastinakk/selleri, laurbærblad og et par/tre buljongterninger (etter smak)og la det hele småkoke til kjøttet er blitt rimelig mørt (1 time eller mer).Hell opp vann til kokingen slik at det står i kant med innholdet. Under kokingen tilsettes eddik (7%) og sirup etter smak. På slutten tilsettes maizennamel utrørt i kaldt vann til retten blir passe tykk.

Den helkokte løken tas opp og skjæres opp i passe store stykker som legges tilbake i gryta.

Mens selve gryta koker, ordnes potetene. Melne, skrellede poteter er topp!

Server!

Sendt inn av Stig Anders Kvam

0
0/5 etter 0 anmeldelser
Din vurdering:
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her